Zašto, kako i šta igrati na moru?

Kada je reč o gejmingu, igrati igrice, često je reč i o kompromisima. Da ne pominjemo one slatke brige kada nastojite da uštedite na jednoj komponenti kako bi ste ugradili upravo ono što je vama potrebno.

Jedna od dilema koje se ovih dana postavljaju jeste treba li uopšte i igrati igrice na moru. Naš savet je da trebate, i upravo ćemo vam sada dati razloge zašto sa sobom trebate poneti i vaš laptop.

igrati

Zašto uopšte igrati na moru?

Jednostavno je: JER JE TO VAŠ ODMOR! Svaki gejmer će sa smeškom na licu iskoristiti svaku priliku za barem malo igranja neke njemu drage igre, a zašto ne preneti to zadovoljstvo i na more? Budimo realni, na moru isto ponekada padne kiša, zna biti užasno vruće, a i postoji mnogo mesta na kojima možete uslikati neku jako dobru fotku za instagram s hashtagom #pcmasterrace ili nekim sličnim. Svakako se nekada treba odmoriti od odmaranja i opustiti se od opuštanja uz neku igricu koju stvarno volite.

Predlozi sa Steama

Osim ako ste profesionalni gamer ili samo jako strastven igrač neko eSports naslova poput Counter Strike-a ili Dot-e, verovatno volite ponekad otkrivati neke nove i zanimljive naslove. Naravno svaki je igrač vrlo dobro upućen u platforme za kupovinu i otkrivanje igara kao što je Steam, koji je ujedno najbolje mesto za šoping pred leto. Svake godine na Steamu se održava nekoliko raspordaja, a poslednja je bila ona letnja koja se odvijala od kraja juna do početka jula.

Neki od srećnika imali su priliku da ugrabe poslednje primerke GTA na velikom popustu. Iako GTA 5 nije poznat kao igra koja vas može previše opustiti, posebno ako igrate multiplayer trke, svakako je dobro uložiti poneki sat u opušteno vozikanje po San Andreasu u nekom dobrom automobilu. Naravno, ako vaš računar ima problema sa pokretanjem poslednjeg , nemate šta za razmišljati, nego se odmah bacite na originalni San Andreas, po mnogima jednu od najboljih igara ikada. Što se tiče toga, mi ostajemo suzdržan, ali ako niste baš fan bezumnog nasilja i stvaranja kriminalne imperije, uvek vam ostaje nešto poput Rocket League-a.

Igra koja je toliko idealna za letnje dane da to uopšte nije fer prema drugim naslovima, u sebi spaja dve omiljene stvari svakog muškarca: fudbal i aute. Ubacite tu i vrlo dobar kompetitivni multiplayer i veliku količinu kozmetičkih dodataka, auta i nadogradnji – i neverovatno je kako uopšte čitate ovaj tekst, a ne igrate Rocket League.

A Origin?

Ipak, ako niste ygrabili ne[to [to bi ste voleli igrati na moru preko Steam-a, uvek vam ostaje Origin. Servis kompanije EA za leto je svakako zanimljiviji od Steam-a, budući da se kroz sistem Origin Access nudi pretplata na određene naslove, tačnije njih tridesetak.

Kada je reč o ponudi, ona je i više nego dovoljna za poneki mesec igranja. Ako vreme volite provoditi klikćući mišem i pucajući na protivnike u nekom FPS naslovu, Origin Acces nudi dosta vrlo dobrihi naslova poput sada već kultnog Battelfield 4 i njegovog nešto manje voljenog, ali ipak zanimljivog rođaka, Battelfield Hardline.

Istina, Hardline verovatno ne želite skinuti, ali svakako će vam biti zanimljivo to što i on i Battelfield 4 dolaze sa apsolutno svim DLC packovima i nadogradnjama za besplatno, odnosno obe igre su dosta različite od one obične, vanilla verzije. Takođe, Battelfield 4 u ovoj verziji košta otprilike 50 eura, a vi ga možete igrati koliko god želite za nekih 4 eura mesečno.

Nikada potpuno realizovani Titanfall takođe može biti vaš u Origin Accessu, a iako je novi nastavak u izzgradnji, možete na letovanju ostvariti sve one snove koje ste imali još od detinjstva i voziti ogromnog robota koji se obračunava sa drugim ogromnim robotima. Znamo da to želite.

Manje žestoki predlozi – ipak ste na odmoru

Kada je reč o manje žestokim igricama, uvek su tu dva vrlo dobra Need For Speed naslova, tačnije Rivals i onaj poslednji, Need For Speed. Zanimljivo je kako je ovaj poslednji NFS naslov nedavno došao u Origin Access pa je tako jedna od poslednjih igara dostupna za igranje.

Budući da sam veliki fan onih starijih Need For Speed naslova, poput Undergrounda i Most Wanteda, ovaj poslednji u meni svakako budi određenu nostalgiju, a sati koje sam proveo samo urežujući aute bez ikakvog prelaženja igre sada već prelaze sva moja očekivanja.

Jedna od meni lično najdražih igara, Unravel, takođe je dostupna na Accessu, kao Mirror’s Edge, Mass Effect 2 i 3 i Dragon Age.

Moj izbor? FIFA, Rocket League i GTA 5

Što se tiče mene, najviše vremena na godišnjem odmoru provodim uz novi nastavak FIFA serijala, gde gubim sate i dane slažući timove u Fifa Ultimate Team-u. Malo fudbala svakako je dobro, a utakmicu u Fifi su taman dovoljno duge da se vaši bliski ne ljute previše kada ih ignorišete sa joysticom u ruci.

Druga polovina mog vremena odlazi paralelno na Rocket League i GTA 5, u kojem sam, nažalost, postao zavistan o novom DLC-u Cunning Stunts. Iako je igrati multiplayer Grand Theft Auto-a dosta zahtevan kada je reč o internetu, ako ste na nekom dobrom mestu, trebate sebi dati oduška i malo voziti čudne automobile po čudnim stazama. Naravno, kao i u svakom miltiplayeru, sretati svakakve osobe i taman kada rešite da krenete osećati nervozu, jednostavno skočite u more i svi problemi su rešeni.

Budući da se ovde svakako nalazi ponešto za svaki ukus, Origin Access svakako je naša preporuka za leto. Igre poput Unravela dobro će doći za opuštanje, a za one željne nečeg malo intezivnijeg, tu je uvek i Dead Space.

Sve ove igrice će vas koštati oko 5 eura, a pretplatu možete prekinuti kad god vam je volja, recimo, čim se vratite sa mora. Samo nemojte zaboraviti da skinete igru i kod kuće, kako bi ste mogli da igrate bez stresa oko trošenja megabajta i sličnih problema.

Izvor: netokracija

Podelite sa prijateljima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*