WhatsApp potpuna enkripcija korisnika

Kao što je i predviđano prošlog meseca, WhatsApp je konačno finalizovao višegodišnje napore kako bi doneo end-to-end enkripciju za sve aspekte servisa i za svih milijardu korisnika. Cifra od milijardu korisnika čini da WhatsApp bude druga po veličini društvena mreža, iza Facebook-a koji ima milijardu i po korisnika.

whatsapp

End-to-end enkripcija se pokazala u WhatsApp-u za Android još 2014. godine, ali u ovom trenutku ona radi na svim platformama na kojima je servis prisutan (iOS, Android, Windows, S60, S40 i BlackBerry OS). Štaviše, end-to-end enkripcija je tu za ćaskanja jedan na jedan, grupna ćaskanja, glasovne pozive, glasovne zabeleške, jednom rečju – sve.

Samim tim, end-to-end enkripciju ćete dobiti čak i ako razgovarate preko S40 telefona sa nekim ko ima iPhone. Dakle, WhatsApp ne skladišti vaše poruke na njihovim serverima nakon što one budu dostavljene željenom primaocu. Takođe treba naglasiti da je end-to-end enkripcija uključena podrazumevano.

Ukoliko vam je potreban bolji telefon i želite da neometano surfujete internetom i koristite aplikacije za ćaskanje, pogledajte našu ponudu telefona OVDE.

Izvor: GSMArena

Podelite sa prijateljima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*