VR roller coaster dobio gaming komponentu

Poznati američki tematski park u svojoj ponudi ima VR roller coaster na kojem se u toku vožnje borite sa čudovištima.

 

roller

Six Flags je najveći tematski park na svetu koji u svojoj ponudi ima na stotine roller coastera, ringišpila i adrenalinskih vožnji. Početkom ove godine Six Flags je objavio da se udružio sa Samsungom kako bi korisnici roller coastera bili opremljeni Samsung Gear VR headsetovima i tokom vožnje uživali u kombinaciji prave i virtualne vožnje fantastičnim roller-coasterom.

Sada je to iskustvo postalo još više interaktivno, pa se tokom vožnje pod nazivom Rage of The Gorgoyles, korisnicima omogućuje da se u virtuelnom helikopteru nalik na Apache bore protiv čudovišta.

maxresdefault

Ako se pitate znači li to da se putnici u roller coasteru moraju odreći čvrstog držanja za rukohvate i koristiti neki kontroler, Six Flags kaže da to nije potrebno jer čitav posao odrađuje Samsung Gear VR. Korisnici trebaju samo okretati nišan (glavu) u smeru čudovišta dok Gatling topovi na helikopteru automatski pucaju po njima.

Drugim rečima, kada jednom zaključate metu, čudovište će dobiti projektil koji će ga raskomadati. Nova atrakcija Rage of the Gargoyles biće dostupna u 6 tematskih parkova širom SAD-a i Kanade.

 

Izvor: Six Flags

Podelite sa prijateljima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*