Valve omogućuje igranje igara u VR

Steam će na Konferenciji za proizvođače igara detaljnije predstaviti SteamVR Desktop Theater Mode – igranje klasičnih igara u VR-u čak i ako one nisu prilagođene za to. Ovaj mod bi, osim sa HTC Viveom, trebao da radi i sa drugim VR headsetima koji u budućnosti budu podržavali SteamVR iskustvo, poput Oculus Rifta.

vr oculus

17075_Desktop_Theater_Mode

S obzirom na to da će ovaj novitet biti predstavljen na GDC-u, još uvek se ne zna tačno kako će igranje preko njega izgledati i da li će biti praktično. Naime, radi se o svojevrsnom virtuelnom kućnom bioskopu, tj. velikom ekranu unutar VR-a, preko koga će se tradicionalne igre moći da igraju. Zvuči interesantno, a najbitnije je to da ovakav način uživanja u klasičnim igrama ne bi trebao da izaziva neudobnost i neprijatnosti u slučaju eventualnog preuzimanja kontrole kamere od strane igara u cut scenama.

U svakom slučaju, budući da će dostupnost kvalitetnog sadržaja biti jedna od ključnih stvari od koje će zavisiti popularizacija VR headseta, ovakav Valveov potez je bio praktično neizbežan.

Desktop Theater Mode je za sada u ranoj beti.

Izvor: ITnetwork

Podelite sa prijateljima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*