Uskoro kraj besplatnog updejt-a WIN 10

Windows-10-update-Force-Windows-10-Windows-10-Force-Upgrade-Download-Windows-Update-Force-Windows-10-Windows-Command-Prompt-594707

Microsoft će nuditi besplatnu nadogradnju na Windows 10 za većinu korisnika do jula, ali je sada već primetno da je rast prihvaćenosti novog operativnog sistema značajno usporen. Windows 10 se trenutno nalazi na 20,2% računara u Americi, prema statistici Analytics.usa.gov, ali ovo je povećanje od svega 1% u odnosu na februar.

Oni koji imaju Windows 7 i 8.1 i dalje su u mogućnosti da izvrše nadogradnju bez troškova, ali izgleda da je najveći broj ostatka korisnika odlučio da se drži svojih postojećih verzija operativnog sistema. Ukoliko je prihvaćenost Windowsa 10 spora sada, kada se nudi besplatno, gotovo je sigurno da će biti još sporija kada prestane podrška za besplatnu nadogradnju.

Windows 7 ostaje vodeći operativni sistem, sa 63 procenta korisnika. Na drugom mestu je Windows 10 (pomenutih 20,2%), a na trećem mestu je Windows 8/8.1 sa 12%. Kako se bude približavao jul, očekuje se da će Microsoft još agresivnije forsirati nadogradnju na Windows 10, ali ne deluje kao da će to biti dovoljno da Windows 10 skine Windows 7 sa trona u skorije vreme. Videćemo koliko će korisnika preći na novi OS, nakon što Microsoft predstavi neke nove Windows 10 funkcije na svojoj Build konferenciji.

Izvor: NextPowerUp

Podelite sa prijateljima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*