Saradnja Microsoft-a sa Apple-om?

Microsoft najavljuje moguću saradnju sa rivalima

Microsoft na Build 2018 konferenciji

Microsoft sve više napreduje u ambiciji da njihov Windows 10 radi sa svakom vrstom uređaja. Čak i ako to znači saradnja sa svojim rivalima – Apple kompanijom! Naime, najavljeno je da želi saradnju sa Apple-om kako bi uveli podršku svojim operativnim sistemima za iMessage.

Microsoft je na Build 2018 Windows 10 konferenciji predstavio Your Phone app aplikaciju. Aplikacija omogućuje čitanje i pisanje tekstualnih poruka sa Vašeg računara, bez ikakve potrebe za mobilnim telefonom.

Ovo je obećavajuća karakteristika, ali, po rečima Shilpa Ranganathan-a iz Microsoft-a, javili su se određeni problemi prilikom rada aplikacije na iOS uređajima u poređenju sa radom na Androidu. On navodi i da su spremni na saradnju sa Apple kompanijom, kako bi te iste probleme uklonili.

Podrška za iMessage

Zbog načina na koji Apple iMessages funkcionišu, Microsoft će morati da podrži iPhone-ove na isti način na koji podržavaju Android uređaje. Međutim, znamo da Apple svoje sisteme drži zatvorene u nameri da ljudi kupuju Mac uz iPhone, a ne Windows računare.

Kako Ranganathan objašnjava, njihova želja je da korisnicima pruže potpuno iskustvo bez obzira da li koristili iPhone ili Android telefone.

Saradnja sa Apple-om tek treba biti dogovorena, a mi bi smo voleli da vidimo dva rivala kako sarađuju; bez obzira koji hardver koristili.

Izvor: Techradar

 

Podelite sa prijateljima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*