Nema problema: Prihodi Facebooka i dalje rastu

Mnogi su predviđali kako će Facebook upasti u probleme, ali događa se upravo suprotno!

Facebook

Ne tako davno, mnogi eminentni analitičari su najavljivali pad Facebook-a, pad broja korisnika, ogromne probleme za najpopularniju društvenu mrežu na svetu.. Bilo je i onih radikalnih, a pritom ne govorimo o nekakvim nebitnim ljudima, nego o uglednim imenima koja obično “znaju šta govore”, koji su nudili screnario prema kojem bi Facebook mogao završiti kao MySpace. Dakle, negde daleko, kao izbledelo sećanje na neka sretnija vremena u kojima je bio najpopularniji.

Facebook

Umesto toga, događa se upravo suprotno, Mark Zuckerberg i njegova ekipa ne da nemaju problema, nego im ide više nego sjajno.
Jer, u upravo objavljenim rezultatima za drugi kvartal godine, zaključno sa 30. julom, objavljene su brojke koje pokazuju kako Facebook posluje odlično. U odnosu na isti period ranije, sve brojke su veće; broj korisnika se sa 1.49 milijardi popeo na 1.71 milijardu; prihodi su povećani za čak 59.2% i iznose 6.44 milijardi američkih dolara, dok je dobitak od 715 miliona u 2015. skočio na 2.05 milijardi USD ove godine! Facebook-ovo ne samo diktiranje, nego i praćenje trendova, okretanje mobilnom tržištu i videu, osigurali su mu stabilnost i po pitanju vernosti korisnika, što se naravno reflektiralo i na odlične poslovne rezultate.

Izvor: Vidilab

Podelite sa prijateljima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*