Najbolji antivirus software 2018

Lista najbolje rangiranih antivirus software-a

Antivirus software-a

 

Niz sajber pretnji je sve veći, zato smo svesni da nam je potrebna što bolja zaštita računara, a samim tim i najbolji software koji će zaštititi naš računar.

Hakeri svakim danom dolaze do novih načina da pristupe nekom računaru, bez obzira da li žele uzeti vaše podatke, dobiju pregled Vaših aktivnosti na Web-u ili pronađu ranjivu tačku u hardveru.

Znamo da želite kompletan pregled antivirus alata koje antivirus software-i mogu da ponude, a da je kvalitet srazmeran sa cenom.

Daćemo Vam spisak najbolje rangiranih antivirus software-a 2018:

1. BitDefender Antivirus Plus 2018

BitDefender

U svetu besplatnih software-a, BitDefender Antivirus Plus 2018 godišnja naknada možda izgleda skupo, ali ima dosta toga da ponudi.

BitDefender predstavlja jedan od najtačnijih i najpouzdanijih softvera, najčešće korišćen od strane testera .

Web filtriranje blokira pristup ka malicioznim sajtovima, bezbedni browser obezbeđuje sigurne transakcije novca, i postoji password menadžer koji automatski obrađuje podatke o kreditnoj kartici u web formi.

Takođe, BitDefender ima i anti-fišing modul koji Vas obaveštava o malicioznim linkovima i blokira pristup ka sumnjivim sajtovima.

Međutim, javljaju se dva problema:

  • koristi resurse više nego prosečni softveri
  • može se desiti konflikt sa određenim programima

Ako stavimo ta dva problema na stranu, BitDefender Antivirus Plus 2018 je i dalje jedan od omiljenih paketa; daje izvrsne stope otkrivanja malicioznih sajtova, ima odlične performanse koje i te kako opravdava njegovu cenu.

2. ESET NOD32 Antivirus 2018 Edition

ESET NOD32

Ukoliko procenjujete antivirus po njegovoj listi funkcija, ESET NOD32 Antivirus 2018 edicija može biti pravo razočaranje za Vas: nema firewall-a, nema password menadžera, drajvera za obradu datoteka, skenera ranjivosti ili bilo kog drugog paketa.

Ovo ne znači da ovaj softver nije kvalitetan, već se najviše fokusira na osnove. ESET NOD32 Antivirus 2018 Edition dolazi sa real-time protekcijom, slojem koji obezbeđuje anti-opterećenje, zaštitom od eksploatacije, filtriranjem URL-a za blokiranje malicioznih sajtova i modulima koji sprečavaju napade koristeći PowerShell.

Model za kontrolu limitira rizik ugrožavanja od strane drugih uređaja tako što kontroliše pristup USB stikovima, eksternim hard diskovima, optičkim uređajima pa čak i uređajima koji su povezani preko FireWire-a ili Bluetooth-a.

ESET NOD32 Antivirus 2018 edicija nije namenjena početnicima; intefejs može biti zbunjujuć, određene karakteristike je teško pronaći, a čak ni Help sekcija nije uvek od neke pomoći.

Jedna od novih karakteristika u 2018 Edition je UEFI skener koji štiti od virusa čak i pre podizanja Windows-a.

3. F-Secure Antivirus SAFE

F-Secure

 

F-Secure Antivirus SAFE je sjajna kolekcija antivirus alata iako je malo skuplji od ostalih, količina funkcija koju dobijate je prilično srazmerna ceni.

Sa F-Secure Antivirus SAFE dobija se brilijantan F-Secure sa zaštitom za online kupovinu, family-safe alate i device finder koji omogućuje pronalazak izgubljenog uređaja; i Android i iOS uređaja.

Interfejs je glavni plus. Izuzetno je jednostavan za korišćenje, i možete ostaviti aplikaciju da pazi na Vaš računar.

Izvor: Techradar

Podelite sa prijateljima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*