Microsoft: Uskoro Universal Skype aplikacija

Microsoft skype

microsoft skype universal

Prošle godine, Microsoft je prestao da nudi touch Skype aplikaciju za Windows 8 i kreirao je odvojene aplikacije za poruke i video pozive za Windows 10. Mnogi su se pitali zašto se kompanija nije jednostavno odlučila za univerzalni Skype za Windows 10. Microsoft je očigledno slušao povratne informacije korisnika i odlučio je da zaista i lansira univerzalnu Skype aplikaciju za Windows 10.

Nova aplikacija je praktično poboljšana verzija aktuelne Skype aplikacije sa nekim novim dodatim iskustvima. Aplikacija ima pojednostavljen izgled i osećaj, a ovo je ostvareno uklanjanjem duplih i nepotrebnih menija. Globalni meniji su u novom Settings meniju, dok će se kontekstualni meniji pojaviti u dolazećim verzijama aplikacije.

Aplikacija ima sve ključne Skype elemente, a u nekoliko dolazećih verzija, dobiće i mogućnost startovanja chata sa bilo kim koristili oni skype ili ne, grupne glasovne i video pozive, deljenje ekrana i drugo. Skype Universal Windows Platform Preview će prvobitno biti dostupan Windows 10 Insider članovima, dok će finalna verzija za Windows 10 i Windows 10 Mobile stići kasnije ove godine.

Izvor: Ubergizmo

Podelite sa prijateljima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*