Microsoft objasnio zbog čega Windows 7 SP-2

Microsoft je prošle nedelje objavio convenience rollup nadogradnju za Windows 7, kao pokušaj da se korisnicima koji pokreću ovu verziju operativnog sistema obezbedi lak način da održe njihove računare u potpunosti u skladu sa novim ažuriranjima, bez potrebe da instaliraju na stotine zakrpi kod pokretanja novog računara.

microsoft windows 7 sp2

U ovom trenutku je to nešto najbliže Service Pack-u 2, a Microsoft poručuje u članku za TechNet da postoji nekoliko razloga za objavu ove nadogradnje. Prvo i najvažnije, iz razloga  što kompanija želi da pomogne korisnicima da sustignu dostupna ažuriranja, što bi inače zahtevalo da se instaliraju jedan po jedan. Iako je ovo svakako veoma dobar razlog za obezbeđivanje kumulativne nadogradnje, ona dolazi malo prekasno, posebno imajući u vidu da je prvi Service Pack objavljen još 2011. godine.

U isto vreme, Microsoft takođe dodaje da želi da pomogne korisnicima da dobiju najdoslednije moguće iskustvo u okviru Windows 7 Service Pack 1 i Windows Server 2008 R2 SP1 platformi kako bi procenili novu platformu. Iako bi ovo moglo zvučati pomalo čudno, plan je da se Windows 7 iskustvo učini što je moguće boljim, nadajući se da će se korisnici na kraju ipak prebaciti na Windows 10. Microsoft ističe da su u fokusu ovog ažuriranja i kompanije.

 

Izvor: Technet

Podelite sa prijateljima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*