League of Legends ili Overwatch?

Da li je League of Legends-u konačno došao kraj, ili je Overwatch samo prolazna zanimacija?

Overwatch-League-of-Legends

Nakon dominacije legendarnog Brood Wara i generalno StarCrafta, skoro deceniju ipo, League of Legends je bio sledeći naslov koji je postao najpopularnija takmičarska igra u eSports Meki, Južnoj koreji.

Overwatch vs League of Legends

Ipak, kako pokazuju brojke, toj vladavini je izgleda došao kraj i novi kralj se pojavio da zauzme presto. U proteklom periodu, nakon duže od četiri godina, League of Legends izgubio mesto najigranije PC Bang igre u Južnoj Koreji i na tu poziciju se popeo Blizzardov klasni šuter Overwatch, koji je tek par nedelja zvanično u prodaji.

OverWatch vs League of Legends

Istina, ove brojke važe samo za pomenute PC Bang lokacije, odnosno ono što kod nas nazivamo igraonicama, ali ta informacija je praktično podjednako važna kao i ukupne brojke, ako ne i merodovnija, pošto je u Južnoj Koreji kultura odlaska u igraonice kod gejmera i dalje primarni način igranja takmičarskih igara, za razliku od zapada gde su igraonice vremenom počele da opadaju, kako se pojavljivao sve brži kućni internet.

PC-Bang

Medjutim, kako vreme prolazi, možemo videti da je ovo bio samo rezultat marketinga, i trenutnog hajpa oko Overwatcha. Istina, Overwatch je možda prevazišao sva Blizzardova očekivanja, i za raliku od HotS-a koji nije baš prošao najbolje, predstavlja jaku konkurenciju Dota 2 i League of Legends-u, medjutim, Overwatch je samo prolazni trend.

League-of-Legends-Desktop-HD-Wallpaper

Iako su mnogi krenuli sa pričamo o raspadu velike League of Legends imperije, zanimljiv podatak je da je u protekloj nedelji, ova kompanija zaradila 150 mil. dolara samo od svojih igrača. Dok hajka na Overwatch polako prestaje jer od izlaska igre pa do danas, ništa novo nisu izbacili.

Dakle? Šta vi mislite? Da li će Overwatch postati nova najpopularnija igrica na svetu i da li će trajati ka Lol? Ili je to samo prolazni trend kao i sve igrice koju se želele da se takmiče sa League of Legendsom?

maxresdefault

Podelite sa prijateljima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*