Kako pokrenuti Android aplikacije na računaru

Svako ko koristi Android operativni sistem zna da postoji ogroman broj zanimljivih aplikacija za isti. Međutim, čak i u slučaju da ne posedujute telefon ili tablet sa ovim operativnim sistemom, iste možete isprobati instalacijom na svom računaru. U nastavku teksta saznajte kako to da uradite.

bluestacks

Simuliranje okruženja

bluestack programAndroid aplikacije ne možete tek tako instalirati na računaru. Neophodno je prethodno instalirati program koji će simulirati okruženje u kom će aplikacije moći da rade. Jedan od takvih programa je i BlueStacks.

Jednostavan je za instaliranje. Podržava Windows i MAC operativne sisteme. Potrebno mu je malo više da se instalira ali ćete na kraju dobiti pouzdano okruženje u kom će moći da rade sve Android aplikacije.

Ovaj program je u beta verziji i potpuno besplatan, nadamo se da će besplatan i ostati.

Instaliranje aplikacija na računaru

Nakon što pokrenete BlueStack, ukucajte i potražite ime aplikacije koju želite da instalirate. Uz sam program dolaze i neke već instalirane aplikacije kojima možete pristupiti preko gornjeg menija.

android

Kada koristite aplikacije, vodite računa da Android telefoni ne koriste miš tako da aplikacije neće reagovati na regularno kliktanje. Potrebno je da simulirate pokrete prstiju baš kao na telefonu ili tabletu.

Podelite sa prijateljima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*