HTC Viveport i SteamVR

HTC ide korak dalje. U saradnji sa svojim novim partnerom SteamVR koje je itekako dobro poznat u svetu gaminga i video igara, pokreću u jesen prvi virtuelni webshop – HTC Viveport.

SteamVR

Novi App Store je napravljen isključivo za Virtual Reality sadržaje, a očekuje se kako će negde početkom jeseni svima otvoriti svoja virtuelna vrata. Ovo je prvi ovakav VR shop u zapadnom svetu. Zapravo, nisu prvi, Kinezi su ih prestigli i već imaju svoj VR store. Ali, ne verujemo kako su jedni drugima konkurencija.

Novi HTC Viveport će pomagati Steam, imati sadržaje za više različitih platformi – mobilne, online i PC, a najavljuju još neka zanimljiva iznenađenja. Kako ne bi bilo greške, ova virtuelna prodavnica nikako nije zamena za SteamVR nego je treba shvatiti kao dopunu postojećem portfelju koji već postoji na SteamVR-u.

Ako smo dobro shvatili, u prodavnici će se nalaziti VR Sadržaji koji nisu video igre, nego neki drugi, pretpostavljamo 3D filmovi, edukativni alati i aplikacije ili tako nešto , dakle sve osim video igara. HTC je već omogućio registraciju zainteresovanim developerima koji će svoje sadržaje moći promovisati na ovaj App Store. Svi registrirani će dobiti pristup na SteamVR SDK, kao i pristup na Unity i Unreal engine.

HTC-Viveport-i-SteamVR-u-rujnu-stiže-prvi-VR-App-Store-02

Već ste verovatno shvatili – HTC Viveport nije ništa drugo nego online prodavnica slična Google Play-u ili App Store-u, samo što će se u njemu nalaziti isključivo VR sadržaji.

Izvor: Racunalo

Podelite sa prijateljima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*