GTA VR će imati smisla kada VR postane izborna platforma igrača

Hit Rockstar igre, kao što su Red Dead Redemption i GTA bi jednog dana mogle dobiti svoje VR adaptacije, ali tek kada VR postane platforma izbora kod igrača.

gta v vr gameplay

“Smatram da su ovo mogućnosti. Govorio sam o VR-u u prošlosti i postoji mnogo šansi na ovom delu tržišta i mnogo ljudi je uzbuđeno zbog mogućnosti koje VR donosi. Mi smo još u vek na stazi istraživanja i razvoja, s obzirom na to da ovaj sektor još uvek nije potrošački orijentisano poslovanje. Ali da budemo jasni: ukoliko ovo postane korisnička izborna platforma, svoje igre ćemo doneti u ovaj segment agresivno i ambiciozno”, istakao je Štraus Zelnik, CEO kompanije Take-Two Interactive.

S obzirom na rasprostranjenost Take-Two Interactive kompanija, koje uključuju Rockstar Games, 2K Games, 2K Sports, Irrational Games – postoji veliki broj potencijalnih popularnih naslova, koji mogu dobiti svoje VR verzije. Među njima su GTA, BioShock, Red Dead Redemption i velika ponuda sportskih igara.

Prema navodima popularnog izdavača, tržište još uvek nije dovoljno spremno za VR ali bi se ovo možda moglo promeniti za nekoliko godina. Neke analize prognoziraju da će VR igre postati minstream za 3-5 godina.

Nakon svega rečenog, treba istaći da je GTA V za VR dostupan i može se igrati već neko vreme, a tu je čak i kompletno iskustvo uz Virtuix Omni. Adaptacija PC igara u virtuelnu realnost dolazi i sa nekim problemima, a biće zanimljivo videti kako će glavni izdavači reagovati na dolazeći VR talas u narednim godinama.

 

Izvor: TweakTown

Podelite sa prijateljima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*