Explore Feed i njegovo ukidanje

Explore Feed – kraj mučnog testiranja

explore feed

 

Facebook je odlučio da je Explore Feed tj. odvajanje stranica, brendova i oglašivača od objava koje dele korisnikovi prijatelji i familija loša ideja. Kompanija je sada objavila da je završila sa testiranjem ovog koncepta, koji je održavan u šest zemalja od prošle jeseni.

Test je uklanjao sadržaj stranica iz News Feeda i smeštao ih u odvojeni “Explore” feed, čime su prijatelji i brendovi u korisnikovom feedu bili razdvojeni. Naravno, ovo se nikako nije svidelo stranicama u zemljama obuhvaćenim testom, a koje se oslanjaju na Facebook za svoje poslove.

“Ljudi ne žele dva odvojena feeda. U ispitivanjima, korisnici su istakli da nisu zadovoljni objavama koje vide i time da imaju dva odvojena feeda, koji im nisu značajno više pomogli da se više povezuju sa prijateljima i familijom”, istakao je Adam Moseri, šef Facebook News Feeda.

Stoga je Facebook odlučio da okonča test. Kompanija takođe gasi i Explore tab. Facebook ističe da test ne predstavlja izgubljeno vreme, jer je otkrio da korisnici ne žele dva feeda.

 

Izvor: ReCode

Podelite sa prijateljima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*