DayDream VR aplikacija za YouTube-a

Google je predstavio za Daydream aplikaciju za YouTube koja može podići nivo virtuelne relanosti.

daydream

Nije novina da YouTube i virtuelna realnost dolaze u istom paketu. YouTube je predstavio video od 360 stepeni (i live video) pre nekog vremena, za koji korisnik može da koristi Google Cardboard ili druge VR uređaje. Međutim, sada kada je Google predstavio Daydream na svojoj I/O konferenciji, stvari će dostići novi nivo u segmentu virtuelne realnosti.

Na osnovu objave na YouTube blogu, kompanija je dala uvid u ono kako bi YouTube mogao izgledati unutar Daydream platforme. Kao što se na screenshotu može videti, prikazan je lebdeći YouTube korisnički interfejs u virtuelnoj realnosti. Ovde korisnici mogu da skroluju kroz različite video klipove, dok im u pozadini ide drugi video.

“Kreiramo YouTube VR aplikaciju da bismo obezbedili lakši i imerzivniji način kako bismo pronašli i iskusili sadržaj virtuelne realnosti na YouTube-u. Platforma takođe dolazi i sa svim funkcijama koje korisnici već vole na servisu, kao što je glasovna pretraga, otkrivanje, playliste, a sve je personalizovano po korisnikovim potrebama, tako da se na potpuno novi način može iskusiti najveća svetska video kolekcija”, stoji u YouTube objavi.

YouTube je objavio da će blisko sarađivati sa NBA, BuzzFeed i Tastemade kako bi pomogao u kreiranju videa koji će biti dizajnirani specifično za virtuelnu realnost.

Izvor: Mashable

Podelite sa prijateljima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*