Apple predstavio iPhone SE

Apple je na svom događaju upravo predstavio iPhone SE, kompanijin novi 4-inčni telefon. U pitanju je manja i jeftinija opcija naspram Apple iPhone 6s i 6s Plus modela. Novi iPhone je praktično miks iPhone 5 i iPhone 6 generacija telefona, a implementira veličinu i dizajn prve i najnovije specifikacije i mogućnosti druge verzije uređaja. Apple ga naziva najmoćnijim 4-inčnim smartfonom ikada.

iphone se

U srcu iPhone Se telefona nalazi se 64-bitni Apple A9 procesor, sa ugrađenim M9 koprocesorom (koji ima i iPhone 6s). Ovo znači da iPhone SE može da pokreće igre isto kao i kompanijin aktuelni flagship model, a tu je i Hey Siri funkcionalnost. Kamera je takođe ista kao i kod 6s modela, a u pitanju je 12MP iSight kamera sa dual-tone blicem i mogućnošću za Live Photos i 4K video.

Apple iPhone SE

U poređenju sa iPhone 5s modelom, iPhone SE ima brži LTE, brži Wi-Fi (802.11ac), bolju bateriju, nove mikrofone i dodatak za Apple Pay podršku. Novi iPhone dolazi sa početnom cenom od 399 dolara, za model od 16GB, odnosno 499 dolara za 64GB model (na tržištu Evrope cene će biti 489 i 589 evra). Telefon će biti dostupan u zlatnoj i roze zlatnoj verziji, uz tradicionalnije svetle i tamne opcije. Prednaručivanje telefona kreće od 24. marta, a na tržište stiže od 31. marta. Apple iPhone SE će biti dostupan u preko 100 zemalja do kraja maja.

Apple iPhone SE Spec

 

Izvor: The Verge

Podelite sa prijateljima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*